Nieuws

Voor het praktijkexamen auto, motor en aanhangwagen is een Gezondheidsverklaring nodig, deze moet de leerling zelf aangevraagd worden, zie https://www.cbr.nl/medisch.pp

Door middel van code 80 al met 21 jaar je motorrijbewijs zware categorie (A) halen, zie http://www.klaasbenschop.nl/motorrijbewijs

Spoedcursus autorijbewijs

Als je snel je autorijbewijs wilt halen, bieden wij de mogelijkheid om dit in 10 dagen te doen.

Deze cursus bestaat uit 30 uur autorijles, een tussentijdse toets, een praktijkexamen, een Eigen Verklaring en eventueel een herexamen.

Voordat je met deze cursus kunt beginnen, moet je eerst je theoriecertificaat hebben gehaald. Daarna maken wij in overleg een planning gedurende 10 dagen waarin de tussentijdse toets en het praktijkexamen plaatsvindt.

Als je geïnteresseerd bent en er wat meer over wil weten, bel 0348 - 563599 of mail naar info@klaasbenschop.nl

Speed-pedelec: vanaf 1 juli in het theorie-examen

Vanaf 1 januari 2017 vallen speed-pedelecs (ook bekend als high speed e-bikes) onder de regels voor bromfietsen. Dat betekent dat je met een rijbewijs voor de bromfiets ook een speed-pedelec mag besturen. Het examen doe je nog steeds op een bromfiets. Om de aspirant-weggebruikers hierop voor te bereiden, neemt het CBR vragen over deze voertuigen op in het theorie-examen.
Het gaat hierbij niet alleen om vragen in het theorie-examen AM. Andere weggebruikers kunnen namelijk ook geconfronteerd worden met de speed-pedelec. Dus kunnen er ook in het A- en B-theorie-examen, in onderwerp J – ‘Risico’s in verband met aanwezigheid en gedrag ander verkeer’ – vragen komen over speed-pedelecs.

Het CBR vindt het belangrijk dat kandidaten, opleider en uitgevers van verkeersleermiddelen zich goed kunnen voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen in het examen. Daarnaast geldt voor speed-pedelecs die in al in gebruik genomen zijn als snorfiets (blauwe kentekenplaat) een overgangsregeling tot 1 juli 2017. Zij moeten in die overgangsperiode worden voorzien van een gele kentekenplaat. Met oog op het bovenstaande zal het CBR de nieuwe vragen pas opnemen in de theorie-examens vanaf 1 juli 2017.

speed-pedelecMet de speed pedelec kun je een snelheid van 45 km per uur halen. De speed-pedelecs krijgen vanaf 1 januari een bromfietskenteken. Voor de bestuurders geldt een helmplicht en zij moeten op het fiets/bromfietspad rijden. Waar geen fiets/bromfietspad aanwezig is moeten zij naar de rijbaan. Voor de rest gelden dezelfde regels als bij de bromfiets. 

Pagina 1 van 1