Personenauto - Theorie

Het is al mogelijk om te starten met je rijopleiding zonder theoriecertificaat, maar op de dag van je praktijkexamen moet je deze wel in je bezit hebben. De geldigheid van het theoriecertificaat is 1,5 jaar. Als je je bij ons aanmeldt voor autorijlessen (losse lessen of een pakket) krijg je van ons een link met een code waarmee je alles kunt leren. De theoretische leerstof en examenvragen op internet. Daarbij kunnen we je ook nog helpen met het leren van de stof, door het volgen van (GRATIS) theorieles.

Het theorie examen kun je zelf reserveren via de reserveringssite van het CBR www.cbr.nl/reservering. Tot 1 november 2019  bestaat het theorie examen uit 25 vragen over gevaarherkenning, daarvan moet je 13 vragen goed beantwoord hebben, en 40 kennisvragen waarvan je 35 vragen goed beantwoord moet hebben om tot een goed resultaat te komen.

  • Situatie vanaf 1 november 2019 (3 onderdelen) - slaagnorm

    Gevaarherkenning (25 vragen):                                minimaal 13 vragen goed beantwoorden
    Verkeersregels (Kennis) (12 vragen):                       minimaal 10 vragen goed beantwoorden
    Verkeersinzicht (Kennisplus) (28 vragen):                minimaal 25 vragen goed beantwoorden

Op het uitslagformulier wordt uitgelegd hoe goed de kandidaat elk examenonderwerp beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich, eventueel samen met zijn opleider, goed voorbereiden op praktijklessen en een eventueel herexamen. Aan het einde van het examen krijgt de kandidaat de fout beantwoorde vragen niet meer te zien. In plaats daarvan focussen we op de examenonderwerpen en hoe de kandidaat deze beheerst.

De examenonderwerpen zijn samengevoegd tot in totaal negen examenonderwerpen. 
Hier vind je de negen onderwerpen waarover in het examen vragen worden gesteld.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij het theorie examen voor je reserveren. 

Bel of mail naar info@klaasbenschop.nl