Personenauto

3 mei 2022 5De lesauto waarin wij rijden is een Volvo XC40. Zie 

https://www.vivition.com/static-api-preview/?theme=hooftman&guid=88ef508e-7ef2-4ca4-9312-626f826024f7&licenceplate=R344DD&vin=Door jouw vaste instructeur word je thuis opgehaald. Door gebruik te maken van een goed opgebouwd lesschema, met lessen van anderhalf uur, proberen wij je zo spoedig mogelijk tot het niveau te brengen wat nodig is voor het behalen van je rijbewijs.
Doordat wij maar met één leerling tegelijk rijden, ben je verzekerd van zijn volle aandacht en ben je geen dubbele lestijd kwijt. Naast het volgen van losse lessen, bieden wij ook diverse lespakketten aan. Informeer naar de mogelijkheden. In overleg is het ook mogelijk om een spoedcursus te volgen. Momenteel hebben wij een AKTIE met nieuwe lespakketten, waarmee het voordeel op kan lopen tot euro 150,00!

Bel of mail naar info@klaasbenschop.nl

2toDrive: wat houdt dit in? 
Jongeren mogen vanaf 16 jaar het theorie examen voor de auto afleggen. De geldigheid van het theoriecertificaat wordt verlengd naar 1,5 jaar. 

Als je op je 17e je rijbewijs haalt, mag je nog niet alleen achter het stuur kruipen. Er rijdt dan een zelfgekozen coach met je mee, tot je 18 jaar bent. Je coach mag iedereen zijn. Je moeder, vader, broer, zus, een vriend. Noem het maar op. Je coach moet alleen wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen.

Je coach:

- heeft minimaal 5 jaar een Nederlands personenautorijbewijs; 

- is minimaal 27 jaar oud;

- staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP) met een woonadres in Nederland; 

- mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad; 

- mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;

- mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;

- mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden; 

- kan een geldig rijbewijs tonen;

- het optreden als coach geldt niet in het buitenland.


Na het behalen van het rijbewijs B moet door de geslaagden een begeleiderspas aangevraagd worden via de website www.2todrive.nl. Op deze pas komen de namen van de coaches van de jongeren te staan. 

De leeftijdsgrens van de tussentijdse toets is verlaagd naar 16,5 jaar. Dit betekent dat jongeren die op of na de ingangsdatum van 2toDrive 16,5 jaar worden, een tussentijdse toets kunnen afleggen. 

Rij-instructeurs mogen ook als coach optreden. Voor rij-instructeurs geldt geen leeftijdseis en vervalt de eis van minimaal 5 jaar in het bezit van een rijbewijs. Wel dienen zij in het bezit te zijn van een WRM-certificaat. 


Voor meer informatie zie www.2todrive.nl.

02A
15A
38A
39A
17A