Motor - Theorie

Het is al mogelijk om te starten met je motor-rijopleiding zonder theoriecertificaat, maar op de dag van je praktijkexamen moet je deze wel in je bezit hebben. Wanneer je echter nog niet in het bezit bent van een rijbewijs B (personenauto), dien je, alvorens te gaan lessen, wel in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Dit theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Het theorie examen kun je zelf reserveren via de reserveringssite van het CBR www.cbr.nl/reservering. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je 44 vragen goed beantwoord moet hebben.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij het theorie examen voor je reserveren. Mail voor informatie naar info@klaasbenschop.nl

Theorie-examen op  een aantal locaties ’s avonds beschikbaar

Sinds 1 juli kunnen kandidaten op de volgende locaties het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets in de avond doen; examencentra in Alkmaar, Breda, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen.

Kandidaten kunnen er tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen. Vanaf 18.00 uur betalen ze hiervoor een toeslag (€ 4,45). Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.

Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR.