Motor - Theorie

Het is al mogelijk om te starten met je motor-rijopleiding zonder theoriecertificaat, maar op de dag van je praktijkexamen Verkeersdeelneming moet je deze wel in je bezit hebben. Wanneer je echter nog niet in het bezit bent van een rijbewijs B (personenauto), dien je, alvorens te gaan lessen, wel in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Dit theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie-examen voor de motor 

  • Aan het einde van je examen krijg je gelijk de uitslag, je krijgt per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. De vragen die je fout beantwoord hebt, krijg je niet meer te zien.
  • Op het uitslagformulier dat je per mail van het CBR krijgt, kun je zien welke examenonderwerpen je goed en minder goed kent. Dit is handig voor je voorbereiding op een eventueel herexamen en op je praktijklessen.
  • De slaagnorm voor het motor theorie-examen: het examen bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je 41 of meer vragen goed beantwoorden.
  • De examenonderwerpen zijn samengevoegd tot acht onderwerpen. Hier vind je de acht onderwerpen waarover er in het examen vragen gesteld worden.

Het theorie examen kun je zelf reserveren via de reserveringssite van het CBR www.cbr.nl/reservering. 

Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij het theorie examen voor je reserveren. Mail voor informatie naar info@klaasbenschop.nl