Bromfiets - Theorie

Als je nu 15,5 jaar oud bent, mag je een theorie examen afleggen. Zodra je je theoriecertificaat hebt gehaald en je 16 jaar bent geworden, kun je beginnen met praktijklessen en een praktijkexamen doen. Dit theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Als je je bij ons aanmeldt voor een compleet bromfiets/scooter pakket, krijg je van ons een code waarmee je alles kunt leren. De theoretische leerstof, examenvragen en examenvragen op internet. Daarbij kunnen we je ook nog helpen met het toelichten van de stof, door het volgen van (gratis) theorieles. Bel of mail voor meer informatie naar info@klaasbenschop.nl

Je kunt het theorie examen zelf reserveren via www.cbr.nl/reservering maar wij kunnen dit ook voor je doen (dit is een onderdeel van een totaalpakket).

Veranderingen in het theorie-examen voor de bromfiets per 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt door het CBR het theorie-examen voor de bromfiets iets anders ingericht.

Wat verandert er vanaf 1 juli?

  • Aan het einde van je examen krijg je gelijk de uitslag. Ook krijg je per examenonderdeel te zien hoe goed je deze hebt gemaakt. De vragen die je fout beantwoord hebt krijg je niet meer te zien.
  • Het uitslagformulier dat je per mail van het CBR krijgt ziet er anders uit; hierop kun je heel goed zien welke examenonderwerpen je goed en minder goed kent. Dit is handig voor je voorbereiding op een eventueel herexamen en op je praktijklessen.
  • De slaagnorm verandert voor het bromfiets theorie-examen: het examen bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je straks 43 of meer vragen goed beantwoorden.
  • De examenonderwerpen zijn anders verwoord en samengevoegd tot acht onderwerpen. Hier vind je de acht onderwerpen waarover er in het examen vragen gesteld worden.