Nieuws

Voor het theorie examen bromfiets (AM TH), praktijkexamen bromfiets (AM), praktijkexamen auto (B), aanhangwagen (BE) en motor (AVB en AVD), moet de leerling persoonlijk de rijschool machtigen zodat het praktijkexamen op tijd aangevraagd kan worden.

Per 1 november: een wijziging in het theorie examen voor de auto (categorie B)

 • Op dit moment is het auto theorie-examen op de volgende manier opgebouwd:
 • Huidige situatie: 2 onderdelen - slaagnorm
  Gevaarherkenning (25 vragen):                                minimaal 13 vragen goed beantwoorden
  Verkeersregels en verkeersinzicht (40 vragen):        minimaal 35 vragen goed beantwoorden

  Per 1 november 2019, 3 onderdelen
  Het onderdeel ‘gevaarherkenning blijft gelijk, het onderdeel ‘Verkeersregels en verkeersinzicht’ wordt opgesplitst in de volgende onderdelen:
  Verkeersregels (kennis) en Verkeersinzicht (kennisplus)

  Bij het onderdeel ‘Verkeersregels’ moet je de feitelijke verkeersregels kunnen benoemen en herkennen. Dit wordt door het CBR ook wel ‘kennis’ genoemd. Bij het onderdeel ‘Verkeersinzicht’ gaat het om het kunnen tonen van een gevoel voor verkeersinzicht. Dit wordt door het CBR ‘kennisplus’ genoemd.
 • Situatie vanaf 1 november 2019 (3 onderdelen) - slaagnorm

  Gevaarherkenning (25 vragen):                                minimaal 13 vragen goed beantwoorden
  Verkeersregels (Kennis) (12 vragen):                       minimaal 10 vragen goed beantwoorden
  Verkeersinzicht (Kennisplus) (28 vragen):                minimaal 25 vragen goed beantwoordenVoor het praktijkexamen auto, motor en aanhangwagen is een Gezondheidsverklaring nodig, deze moet de leerling zelf aangevraagd worden.


Door middel van code 80 al met 21 jaar je motorrijbewijs zware categorie (A) halen, zie http://www.klaasbenschop.nl/motorrijbewijs


Spoedcursus autorijbewijs

Als je snel je autorijbewijs wilt halen, bieden wij de mogelijkheid om dit in 10 dagen te doen.

Deze cursus bestaat uit 30 uur autorijles, een tussentijdse toets, een praktijkexamen, een Eigen Verklaring en eventueel een herexamen.

Voordat je met deze cursus kunt beginnen, moet je eerst je theoriecertificaat hebben gehaald. Daarna maken wij in overleg een planning gedurende 10 dagen waarin de tussentijdse toets en het praktijkexamen plaatsvindt.

Als je geïnteresseerd bent en er wat meer over wil weten, bel 0348 - 563599 of mail naar info@klaasbenschop.nl


Speed-pedelec: vragen in het theorie-examen

Vanaf 1 januari 2017 vallen speed-pedelecs (ook bekend als high speed e-bikes) onder de regels voor bromfietsen. Dat betekent dat je met een rijbewijs voor de bromfiets ook een speed-pedelec mag besturen. Het examen doe je nog steeds op een bromfiets. Om de aspirant-weggebruikers hierop voor te bereiden, heeft het CBR vragen over deze voertuigen opgenomen in het theorie-examen.
Het gaat hierbij niet alleen om vragen in het theorie-examen AM. Andere weggebruikers kunnen namelijk ook geconfronteerd worden met de speed-pedelec. Dus kunnen er ook in het A- en B-theorie-examen, in onderwerp J – ‘Risico’s in verband met aanwezigheid en gedrag ander verkeer’ – vragen komen over speed-pedelecs.

Het CBR vindt het belangrijk dat kandidaten, opleiders en uitgevers van verkeersleermiddelen zich goed kunnen voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen in het examen.
Voor speed-pedelecs die in al in gebruik genomen zijn als snorfiets (blauwe kentekenplaat) geldt dat deze moeten zijn voorzien van een gele kentekenplaat. 

speed-pedelecMet de speed pedelec kun je een snelheid van 45 km per uur halen. Voor de bestuurders geldt een helmplicht en zij moeten op het fiets/bromfietspad rijden. Waar geen fiets/bromfietspad aanwezig is moeten zij naar de rijbaan. Voor de rest gelden dezelfde regels als bij de bromfiets.